Programma Overzicht

Tijdens deze stedentrip door Hamburg en Copenhagen maak je binnen 5 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van deze twee steden. We gaan de gezellige stad Hamburg verkennen, maken de overtocht met de veerboot naar Rodby en bezoek je de kleine zeemeermin van schrijver hans Christian Andersen.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Denemarken, Duitsland

Het Programma

dag 1

Naar Hamburg

Deze dag is te gebruiken om deels te reizen, maar ook om de gezellige Duitse Hanzestad Hamburg te verkennen. Diner en overnachting  in uw hotel in de regio van Hamburg.

dag 2

De overtocht

Na het ontbijt verlaten we het hotel om verder te reizen richting Puttgarden. Hier zullen we de veerboot nemen naar Rodby. Dit is natuurlijk al een bijzondere onderbreking van de reis. Daarna reist de groep verder naar Kopenhagen. s’ Middags is het mogelijk om de stad te verkennen  met de bus. Overnachting en diner in het hotel.

dag 3

De stad Kopenhagen

Na het ontbijt zijn er genoeg mogelijkheden om de dag door te brengen in Kopenhagen. Natuurlijk bezoekt u de kleine zeemeermin van schrijver hans Christian Andersen en het koninklijk paleis Amalia borg om de wisseling van de wacht te zien. U kunt een museum bezoeken, park Tivoli of gezellig winkelen in de  binnenstad met pittoreske  straatjes. Diner en overnachting in het hotel.

dag 4

Terug naar Hamburg

Na het ontbijt gaan we via Nijborg, over de langste brug van Europa, weer  richting Hamburg. Onderweg stoppen we nog in het gezellige stadje Odense om bijvoorbeeld het geboortehuis van h.c. Andersen te bezoeken. In de regio van Hamburg zullen we nog een keer dineren en overnachten.

dag 5

Naar huis

Na het ontbijt is het  dan toch tijd om weer huiswaarts te keren.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en/of touringcar voorzien van airco

Hanzestad Hamburg

Hamburg is een stad en metropool in Duitsland. Het is de op een na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad. De rivier de Elbe verbindt Hamburg met de Noordzee.

Kopenhagen

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont. Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö, die sinds 2000 met Kopenhagen is verbonden door de Sontbrug.

Rødby

De overtocht van Puttgarden naar Rødby duurt ongeveer 45 minuten. Ieder half uur vertrekt een veerboot.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland is de grootste modelspoorbaan ter wereld. Het ligt in het historische stadsdeel van Hamburg. Op het in 1300 m² grote oppervlak ligt in totaal 15,4 kilometer aan spoorbaan met meer dan 930 digitaal gestuurde treinen en meer dan 14.450 wagons. Dagelijks wordt er aan uitbreidingen van het park gewerkt.

Winkelen in Hamburg

In de binnenstad zijn vooral de bekende winkelnamen te vinden, met name in de autovrije Spitalerstrasse en de Mönckebergstrasse. In de eerstgenoemde vindt u ketens als H&M en Zara, in de laatste vindt u vooral de grote Hamburgse warenhuizen. Sint Pauli is de wijk waar kleinere boetiekjes te vinden zijn. Je kunt er tegen milde prijzen originele kledij en accessoires op de kop tikken

Tivoli - Kopenhagen

Het werd in 1843 door Georg Carstensen opgericht en is daarmee een van de oudste attractieparken ter wereld. Behalve attracties zijn er meerdere eetgelegenheden, speeltuintjes, grasvelden en live entertainment. In de zomermaanden staat er een podium in het park waar concerten gegeven worden.

Amalienborg - Kopenhagen

De Amalienborg is nog steeds in gebruik als werkpaleis en daarom is het maar beperkt toegankelijk. Wel is er in een van de paleizen (er zijn er vier) een museum ondergebracht. Een grotere expositie is er in het kasteel Rosenborg, waar onder meer de Kroonjuwelen liggen.

Winkelen in Kopenhagen

Kopenhagen is een echte aanrader om te winkelen. Het centrum van de stad bestaat uit gezellige straatjes met bijzondere boetieks, afgewisseld met bekende merken en chique warenhuizen. Het commerciële hart ligt in het prachtige oude centrum van de stad en in de bruisende wijken van Kopenhagen.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Stedentrip Budapest

Stedentrip Budapest

6 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Budapest maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Hongari.. Lees meer

Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

4 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Praag maak je binnen 4 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Tsjechië... Lees meer

Onze Partners