Over Albanië

In dit kleine mediterrane land komen de ongerepte natuur en de culturele mysteries en geven je een ervaring die je niet gauw zult vergeten. Van de zuivere, witte sneeuw in de bergen tot de rode velden van voorjaarsklaprozen, het Albanese landschap verandert voortdurend met de seizoenen en biedt zijn bezoekers een warme zomerse strandvakantie of een uitdagende tocht door de bergen in de herfst. Albanië is rijk aan culturele tradities en door de warme gastvrijheid van de Albanezen zal iedereen zich thuis voelen in dit kleine, prachtige land.

Bekijk onze programma's

Steden

Albanië heeft een aantal prachtige steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken zoals Berat, Durres, Gjirokastra, Korca, Kruja, Pogradec en Shkodra. Deze steden worden ook wel museumsteden genoemd . Ze staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Gjirokastra is een van de oudste steden van Albanië. De hoofdstad van Albanië is Tirana (sinds 1920) en kent tal van bezienswaardigheden zoals het Skanderbergplein, ligt vlakbij het nationale natuurpark Dajti en beschikt door haar hoge ligging over een mooie uitzicht.

Natuur

De vele ruige rivieren, bergen en fraaie landschappen maken Albanië verbazingwekkend. Het land is de thuisbasis van veertien Nationale Parken, die allemaal iets unieks te bieden hebben. In het noorden en het zuiden van het land vind je hoge bergen, met de Korab berg als hoogste top (2764 meter). Albanië is een en al natuur en nog een ongerept land dat door het massatoerisme vooralsnog niet ontdekt is.

Actief

Albanië, nog een redelijk onbekend land biedt geweldig veel voor wie houdt van een actieve vakantie. Ervaar de ongerepte natuur tijdens het wandelen, raften, zeilen, skiën, fietsen, windsurfen en kitesurfen. Ook in de winter is het land prachtig. Zowel in het noorden als in het zuiden liggen prachtige wandelpaden. Geniet van het buitenleven in Albanië.

Zee en strand

De Ionische kustlijn staat bekend om zijn fascinerende stranden met diep en zeer schoon water. Veel jongeren bezoeken de Ionische stranden omdat het gebied veel mogelijkheden biedt voor mensen die geïnteresseerd zijn in watersporten zoals duiken, zeilen en surfen. Enkele van de meest exotische en interessante stranden in het zuiden van Albanië zijn Dhërmi, Jal, Himara, Qeparo, Borsh, Saranda en Ksamil..

Eten en drinken

De Turkse, Balkan- en Europese keuken hebben een grote invloed gehad op de Albanese keuken, die bekend is geworden om zijn zeer voedingsrijke en heerlijke gerechten. Bijna elke provincie biedt zijn eigen specialiteiten, hoewel het koken van gegrild vlees, met name lamsvlees, en de bereiding van verschillende taarten in het hele land gebruikelijk is. De traditionele alcoholistische drank van Albanië is Raki. Het is een sterke drank die veel Albanezen zelf maken van druiven of pruimen. Ook koffie wordt graag gedronken in Albanië. De sociale waarde van koffie is niet met woorden te beschrijven. De Albanese koffie is zeer sterk en wordt geserveerd in kleine kopjes.

Geschiedenis

Oorlog, vrede en verdraagzaamheid. Aan het begin van het derde millennium v. Chr. vestigde de Illyriërs zich in het gebied wat later de romeinen veroverde. In de eerste helft van de 15e eeuw vielen de Turken Albanië binnen. Vanaf 1478 werd Albanië officieel Turks gebied. Opmerkelijk was dat vele Albanezen overgingen tot de islam, maar de trotse Albanezen bleven gedurende de overheersing tegen de Turken in opstand komen, vooral sinds de 18e eeuw. Vlak voor de Eerste Balkanoorlog kreeg Albanië van Turkije een autonome status toegekend, die met steun van Italië en Oostenrijk in 1912 omgezet werd in onafhankelijkheid.

Cultuur

UNESCO eert Albanië door drie locaties toe te voegen aan de cultureel prestigieuze Werelderfgoedlijst. Maar de cultuur van Albanië houdt daar niet bij op. De ambacht is levendig en bloeiend en de traditie van het land van iso-polyfonisch zingen, onder bescherming van UNESCO, wordt erkend als uniek in de wereld.

Winkelen

Albanië heeft geen enorme winkelcentra. Dus vergeet design en bekende winkels. Er is ook een probleem met het betalen met creditcards. Albanië is een land dat wordt gedomineerd door open markten waar het mogelijk is om alles te kopen zowel lokale als internationale producten, maar alleen met contant geld.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners