Over Hongarije

Hongarije is een land in Midden-Europa, omringd door Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië-Montenegro, Kroatië en Slovenië. De hoofdstad is Budapest. Hongarije wordt doorkruist door twee grote rivieren: de Donau en de Tisza. Hongarije staat bekend om de lange historie wat je terug ziet aan de verschillende bevolkingsgroepen, gebouwen en gebieden. Hongarije heeft nog veel grote stukken ongerepte natuur. Hongarije heeft meer dan 20 verschillende wijngebieden waar uitstekende wijnen vandaan komen. De Hongaarse keuken staat vooral bekend om zijn heerlijke goulash. Kortom een het is een prachtig mooi land en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Bekijk onze programma's

Abdij van Tihany

In deze 15e eeuwse kerk vond Sint Andrea, de stichter van deze benedictijnenabdij, zijn laatste rustplaats. Het was zijn bedoeling dat alle Hongaarse koningen in deze abdij hun laatste rustplaats zouden vinden. De fresco’s aan het plafond en de crypte van bijna 100 jaar oud maken het tot een prachtige kerk.

Het koninklijk paleis

Dit karakteristieke gebouw met een façade van meer dan 300 meter en de zeer opvallende hoge koepel, is van overal in Boedapest te zien. Vooral van de linker Donau-oever biedt het een imposante aanblik. De Burcht was in de 14e eeuw zetel van de koning. In de 18e en 19e eeuw vonden grote uitbreidingen plaats, gelijk met de Burchtstad Boeda.

De stad Esztergom

Esztergom is een van de oudste steden van Hongarije: sinds de 11de eeuw is het de zetel van een aartsbisdom. In deze bisschoppelijke hoofdstad van Hongarije staat dan ook de grootste kerk van het land. De stad heeft een brugverbinding over de Donau die de verbinding legt met het aan de overzijde gelegen Štúrovo in Slowakije.

Margaretha eiland

Het Margaretha eiland dankt zijn naam aan Margaretha van Hongarije, de koningsdochter die in de 13de eeuw in het plaatselijke dominicanessenklooster leefde, nadat haar vader Béla IV haar als dank voor het vertrek van de Tataarse plunderaars uit Hongarije aan God had opgedragen.

Het Heldenplein

Het plein werd vanaf 1896 aangelegd ter gelegenheid van de viering van de duizendste verjaardag van Hongarije. Op het plein staan monumenten voor helden uit het verleden. Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Aan weerszijden van het plein liggen het Museum voor Schone Kunsten en de Kunsthal.

Nationaal Park van Aggtelek

Het Nationaal Park van Aggtelek bevindt zich bij de grens met Slowakije, in het midden van het land. Het behoort zeker ook tot een van de mooiste gebieden in Hongarije en staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen, vooral vanwege de grootste en langste grot van Europa. De Baradis is 26 km lang en is een van de grootste druipsteengrotten van Europa. De natuur in dit deel van Hongarije is ook bijzonder mooi.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners