Over Servië

Servië – het land van temperamentvolle mensen, lekker eten, mooi landschappen en betaalbare prijzen. Je gaat terug in de tijd. Je hebt waarschijnlijk wat tijd nodig om aan deze nieuwe omgeving te wennen, maar eenmaal gewend, dan zal je er zeker verliefd op Servië worden. Voor iedereen is er wat te doen, fietsen, raften, het proeven van traditioneel eten, skiën en zelfs jagen is een optie. Alles is mogelijk in Servië.

Bekijk onze programma's

Steden

Servië heeft 24 steden, en elk van hen heeft een unieke geschiedenis en met zijn eigen verhalen en legendes. Je moet Belgrado, Novi Sad, Nis, Subotica, Pristina, en Leskovac zeker eens bezoeken.

Natuur

Plantaardige en dierlijke rassen die in andere delen van Europa zijn verdwenen en/of zijn uitgestorven, zijn nog te zien in de groene moerassen en dichte bossen van Servië. Servië heeft daarom dan ook veel nationale parken en beschermde natuurgebieden .

Actief

Het enige wat u hoeft te doen is te bepalen wat u het meest interessant vindt: rustig genieten van het buitenleven, avontuur in de lucht en op water of genieten van het Servisch dierenrijk?

Eten en drinken

Servië heeft veel te bieden aan liefhebbers van lekker eten en drinken. Het proeven van lokale smaken is een onvergetelijke ervaring en een hoogtepunt voor veel bezoekers. Wanneer je in Belgrado of elders in Servië doorbrengt, zorg er dan voor dat je de lokale gerechten eens probeert.

UNESCO

Unesco heeft bij het selecteren van locaties de nadruk gelegd op het middeleeuwse erfgoed van Servië, met name kloosters en koninklijke mausoleums die behoren tot het Byzantijnse culturele beschaving, maar met herkenbare nationale kenmerken.

Fauna

Servië heeft een rijke en gevarieerde fauna waarvan ongeveer 80% van alle Europese vogelsoorten hier voor komt als broedvogel of als trekvogel en meer dan de helft van alle Europese zoogdieren, vlinders ,insecten en zoetwatervissen.

Cultuur

Alhoewel Servië al eeuwen veel oorlogen, verwoestingen, branden en massamigraties heeft meegemaakt is er langs de turbulente wegen een rijke culturele en historische erfenis achter gebleven. De rijke verscheidenheid aan historische monumenten en plaatsen van natuurlijke schoonheid maken Servië een aantrekkelijk land voor toerisme.

Festivals

Servië herbergt enkele van de beste, bekroonde festivals die vele jonge mensen van over de hele wereld aantrekken. Hun favoriete muzikanten zijn nog tegen een relatief lage prijs te zien. De belangrijkste festivals zijn: Dragačevo Trumpet Festival in Guča, EXIT Festival in Novi Sad, Beer Fest in Belgrado en Nišville Jazz Festival in Niš.

Avontuur

De vele verschillende grotten en putten in Servië hebben een groot aantrekkingskracht bij ontdekkingsreizigers en avontuurzoekers. Als je gewoon iets nieuws wilt ervaren, dan biedt de ondergrondse wereld je veel plezier, kennis en opwinding, die je nergens anders kunt vinden .

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners