Over Bosnië

Bosnië en Herzegovina is een land in de vorm van een hart en ligt in het hart van Zuidoost-Europa. Waar de oostelijke en westerse beschavingen elkaar ontmoetten, soms in aanvaring kwamen, maar elkaar vaker verrijken en versterken gedurende zijn lang en fascinerende geschiedenis. Bosnië en Herzegovina is een prachtig mooi land met een breed scala aan landschappen, culturen, tradities en mensen.

Bekijk onze programma's

Steden

Sarajevo is de snelst veranderende stad in Europa. Ontdek de oosterse oude stad en bruisende Oostenrijks-Hongaarse centrum van Sarajevo waar de oosterse en de westerse tradities bij elkaar komen. Bezoek ook eens Mostar, Banja Luka, Tuzla, Zenica en Travnik.

Natuur

Bosnië is een van de laatst onontdekte regio's in de zuidelijke Alpen. De uitgestrekte en ongerepte natuur maakt het een ideale vakantiebestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers. De centrale Dinaric Alpen is voor hikers en wandelaars een paradijs. De diversiteit aan landschappen zullen je verrassen en verbazen.

Actief

Wildwater rafting is bijna een nationale tijdverdrijf geworden met drie adrenaline pompende rivieren, de Una in het noordwesten, de Neretva in Herzegovina en de diepste rivierkloof van Europa - de onvergetelijke Tara River bij het Sutjeska National Park. Dit is ook een ideale plek voor winterliefhebbers!

Eten en drinken

De Bosnische keuken gebruikt veel kruiden, maar meestal in gematigde hoeveelheden. De meeste gerechten zijn licht, omdat ze in veel water worden gekookt. De sauzen zijn volledig natuurlijk, bestaande uit iets meer dan de natuurlijke sappen van de groenten in de schotel.

Geschiedenis

Bosnië is eeuwenlang door de Turken en Oostenrijkers overheerst. Het Slavische volk dat sinds de zevende eeuw hier woonde, versplinterde in verschillende religies. De invloedsferen van beide grootmachten uit de geschiedenis zijn nog steeds goed voelbaar en terug te vinden in de architectonische gebouwen in Bosnië.

Cultuur

Het cultureel erfgoed van Bosnië wordt minder vaak ervaren in een museum, maar eerder in wat wij een levend museum noemen.

Winkelen

Bosnië is een interessante plek om te winkelen. Bosnië biedt een mooie culturele mix, tussen grote diversiteit aan Turkse markten en lokale geschenken, zoals houtsnijwerk, lederwaren, keramiek, koperen koffiepotten, handgemaakte tapijten, wollen tapijten, wijnen, folk-art, wandtapijten, borduurwerk en gesneden dozen.

Adriatische zee

Neum biedt het beste van de Dalmatische keuken en het kristalheldere water van de Adriatische Zee tegen een gereduceerd tarief. De Neum Bay ligt net ten noorden van het schiereiland Peljesac en is een fantastische plek voor familievakanties met vele full service hotels die een compleet programma voor u en uw gezin aanbieden.

Wellness

Met full service faciliteiten beschikbaar op meer dan 15 locaties is er altijd een ontspannende plek met een massage of een volledige thermische behandeling.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners