Programma Overzicht

Tijdens deze stedentrip naar Praag maak je binnen 4 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Tsjechië. We brengen een bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, een bezoek aan de voormalige joodse getto en geniet je van al het heerlijke eten, drinken en de folkloristische dans.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Tsjechië

Het Programma

dag 1

Aankomst Praag

Aankomst in het hotel in Praag. Diner en overnachting.

dag 2

Ontdek de stad Praag

Na het ontbijt vertrek voor een dagtocht in Praag met bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden zoals: Hradcany, kathedraal van sint Vitus, gouden straat, Mala Strana, astronomische klok, Karlsbrug, nationale museum, plein van Wenceslas…gedurende de rit is er een mogelijkheid voor het maken van een rondvaart over de vltava. Diner en overnachting in hotel. Na het diner mogelijkheid tot folkloristische dans of Lanterna Magic.

dag 3

Ontdek de stad Praag

Ontbijt in het hotel en een bezichtiging van Praag. Er is een bezoek aan de voormalige joodse getto, de joodse begraafplaats en enkele synagogen. De middag is vrij voor inkopen of een eventueel bezoek aan Karlstein, het kasteel op ca 30km van Praag dat in de 14 eeuw gebouwd is voor Karel de vierde als een bewaarplaats voor de kroonjuwelen en staatsdocumenten. Avondeten en overnachting in het hotel.

dag 4

Naar huis

Na het ontbijt vangt de terugreis aan.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig

Praag

De hoofdstad en grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië.

Hradčany

De Hradčany ligt hoog boven Praag en is van veraf te zien. De originele Praagse burcht stamt uit 880 en is gesticht door Borovoj, de oudst bekende vorst van de Przemysliden. De burcht is de grootste burcht ter wereld,

Malá Strana

Malá Strana is een van de oudste wijken van Praag. Malá Strana ligt tussen de Praagse burcht en de Moldau. Aan de andere zijde van de rivier ligt de Oude Stad, waarmee Malá Strana verbonden is door middel van de Karelsbrug. Malá Strana was vroeger een tussenstation in de internationale verkeersader van het Wolgagebied naar Córdoba.

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal is een onderdeel van de Praagse burcht. De kerk is gewijd aan de heilige Vitus. In het jaar 926 werd een eerste kerk in romaanse stijl gebouwd op deze locatie op de burchtheuvel. Keizer Karel IV gaf de opdracht om deze kerk te vervangen door wat de grootste kathedraal van Europa moest worden.

Het astronomische uurwerk

Het uurwerk is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Het uurwerk bestaat uit drie schijven: de vaste schijf in het midden en de onafhankelijk daarvan draaiende buitenrand en zodiakring.

Wenceslausplein

Het Wenceslausplein is een plein in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag. Sinds het jaar 1848 is het plein genoemd naar de heilige Wenceslaus. Het plein werd oorspronkelijk ingericht als paardenmarkt. Het Wenceslausplein tot de grootste in Europa. Op dit plein vond in 1989 de Fluwelen Revolutie plaats, wat het einde betekende van het communistische tijdperk.

Nationaal Museum Praag

Het Nationaal Museum is het belangrijkste museum van Tsjechië. Het museum werd opgericht in het jaar 1818 door Kaspar Maria von Sternberg met medewerking van František Palacký. Tegenwoordig heeft het Nationaal Museum een collectie van 14 miljoen objecten, verdeeld over tientallen gebouwen.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Stedentrip Budapest

Stedentrip Budapest

6 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Budapest maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Hongari.. Lees meer

Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

5 jan - dec

Tijdens deze stedentrip naar Wenen maak je binnen 5 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Oostenrijk.. Lees meer

Onze Partners