Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 12 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een aantal Baltische staten. We brengen een bezoek aan een oude traditionele Poolse stad met waardevolle historische monumenten, het Mazoerië gebied wat gekenmerkt is door een licht golvend, dicht bebost landschap met talloze prachtige meren, maken een wandeling langs de kust van de indrukwekkende Baltische zee en varen met de boot naar Helsinki.

Lees hier het hele programma
  • LeeftijdenVanaf 12 jaar
  • Aantal personenmin 8 pers.
  • Landen Estland, Finland, Letland, Litouwen, Polen

Het Programma

dag 1

Nederland - Szczecin (ca. 750 km)

In de namiddag aankomst in Szczecin. Check-in, avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 2

Szczecin – Gdynia/Ddansk (ca. 350 km)

Ontbijt in het hotel en vertrek. Bezoek met gids aan Szczecin, een oude traditionele Poolse stad met waardevolle historische monumenten; het slot van de hertogen van Pommeren, de gotische Sint Jacobus kathedraal, het stadhuis, de havenpoort, het bastion van de zeven mantels, het familie Loitzen-huis. Vrij middageten in een restaurant in Szczecin. Hierna vervolg van de reis. ‘s Avonds aankomst in Gdynia/Gdansk. Check-in in het hotel, diner en overnachting.

dag 3

Gdansk – Malbork – Mazoerië (ca. 180 km)

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de lokale gids voor een bezichtiging van Gdynia/Gdansk. Vrij middageten in een restaurant en vervolg van de reis richting het Mazoerië gebied. Tijdens de route, een bezoek aan het grootste  Middeleeuwse kasteel van Europa gelegen in Malbork. Het kasteel is ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed en een hoogtepunt van de late hofgotiek. voortzetting naar het Mazoerië gebied, gekenmerkt door een licht golvend, dicht bebost landschap met talloze prachtige meren. Check-in in het hotel, diner en overnachting.

dag 4

Mazoerië – Wolfschanze - Kaunas - Vilnius (ca. 410 km)

Ontbijt in het hotel en vertrek naar Vilnius. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de “Wolfschanze”, het voormalig hoofdkwartier van Hitler dat zich verspreidde over ongeveer 2,5 vierkante kilometer). Daarna wordt er verder gereisd naar Kaunas, voor een bezoek aan de aantrekkelijke eeuwenoude stad met een aantal historische en bezienswaardige bouwwerken; de burcht van Kaunas, de st Georgkerk, het schilderachtige raadhuisplein met het opvallende raadhuis, de kathedraal, welke de grootste gotische bouwwerk in Litouwen is,  unieke musea, het Perkunas huis. Vrij middageten in een restaurant op de route.

dag 5

Vilnius - Trakai (ca 30 km)

Ontbijt in het hotel. Bezoek van Vilnius met gids. Vilnius, de culturele en Baroque hoofdstad van Noord-Europa met vele indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de heuvel van de drie kruizen, de orthodoxe kathedraal, de st. Annakerk, de st. Bernardkerk, de poort van zonsopgang. Vervolgens vertrek naar Trakai, ook wel “de stad van de meren” genoemd. Deze stad was de eeuwenoude hoofdstad van het grote Litouwen in de middeleeuwen. Er wordt een bezoek gebracht aan het beroemde oude Trakai kasteel, gesitueerd tussen talloze meren, en dat nu een historisch museum is.  Het kasteel was vroeger de residentie van velen hertogen. Avondmaal en overnachting in het hotel in Vilnius.

dag 6

Vilnius – Rundale – Riga (ca. 300 km)

Ontbijt in het hotel. Vertrek uit de stad Vilnius. Hierna vervolg van de Reis door het charmante landschap richting Letland. In de namiddag Aankomst in Letland en bezoek aan Rundale; (entree niet inbegrepen), Bezichtiging van het paleisbezoek, in de 18e eeuw gebouwd door de meester Rastrelli, architect van de hermitage en het winterpaleis in st.Petersburg. In de namiddag aankomst in Riga, check-in in het hotel, diner en overnachting.

dag 7

Riga

Ontbijt in het hotel. Vandaag bestaat uit het bezoek aan de levendige havenstad en hoofdstad van Letland. Riga, een levendige stad met een indrukwekkende art-nouveau architectuur, een historische oude wijk en verschillende parken. Het oude centrum is een paradijs voor architectuurliefhebbers, en is dan ook met recht op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Een aantal andere bezienswaardigheden in Riga zijn de st. Pieterskerk, vanwaar u de hele historische binnenstad kunt overzien, de dom van Riga, en de st. Jacobskerk. Avondmaal en overnachting in het hotel.

dag 8

Riga - Sigulda – Tallinn (ca. 350 km)

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids. De reis wordt vervolgd naar Estland, langs de Riga-Baai met een stop in Sigulda. Bezoek aan deze kleine stad (zonder lokale gids) gelegen in het nationaal park ‘Gauja’, met haar prachtige natuur, tal van middeleeuwse burchten en grotten met hun legenden. Aankomst in Tallinn, check-in, diner en overnachting in het hotel.

dag 9

Tallinn

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids waarmee u deze erg mooie sprookjesachtige  middeleeuwse stad zult ontdekken. Het oude centrum wordt omringd door een stevige stadsmuur met ca. 20 opvallende rode torens. Tussen de stadsmuren en het hoogste punt van de grote heuvel ‘Tompea’, liggen talloze gildehuizen, gerestaureerde kerken en kleine musea. Behalve het stadhuis uit de 13e eeuw vind men daar een nog steeds werkende apotheek uit 1422 en vele felgekleurde oude panden, kortom een adembenemende ervaring. Lunch in een restaurant en vrije tijd in de Namiddag. Diner en overnachting in het hotel.

dag 10

Tallinn – Helsinki (boot)

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids. Een lange Wandeling langs de kust van de indrukwekkende Baltische zee, met een bezoek aan het Rocca al mare openluchtmuseum, hier vindt men onder ander Estlandse karakteristieke boerderijen, molens en schoolgebouwen uit de 19e  eeuw. Lunch in een restaurant. Vervolgens vertrek per boot naar helsinki.  Opstappen in de boot en vertrek. Diner en overnachting op de boot.

dag 11

Helsinki – Rostock (boot)

Ontbijt en lunch op de boot. Na het varen, aankomst in rostock om 17h00.  Vertrek naar uw hotel. Check-in, diner en overnachting in het hotel in Rostock.

dag 12

Rostock – Nederland (ca. 650 km)

Ontbijt en vertrek terug naar huis

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en touringcar voorzien van airco

Dag 1 & 2 Szczecin

Dag 3 Gdansk

Dag 3 Malbork

Dag 4 & 5 Vilnius

Dag 4 Kaunas

Dag 5 Trakai

Dag 6 Rundale

Dag 6 & 7 Riga

Dag 8 Sigulda

Dag 8 - 10 Tallinn

Dag 10 & 11 Helsinki

Dag 11 Rostock

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

8 jan- dec

Tijdens deze rondreis van Strakonice naar Zuid Bohemen maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur .. Lees meer

Warschau en Krakau

Warschau en Krakau

8 jan- dec

Tijdens deze rondreis naar Warschauw en Krakauw maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur v.. Lees meer

Onze Partners