Over Slovenië

Een land dat het woord liefde in zijn eigen naam heeft. Slovenië het groenste land in Europa en met de vriendelijkste mensen omringd door hoge bergen, schone rivieren en een uitstekende keuken. Slovenië is een waar paradijs voor iedereen die zo veel mogelijk op een klein oppervlak wil ervaren. Je kunt in de ochtend wandelen in de bergen en in de avond zwemmen in de Adriatische Zee.

Bekijk onze programma's

Steden

Slovenië heeft veel plaatsen om te bezoeken. Je moet zeker de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana en andere plaatsen bezoeken zoals Maribor, Ptuj, Celje, Portoroz, Koper en Piran. De interessante architectuur zal je zeker charmeren.

Natuur

Ontdek de natuur! Voel de aangename effecten van de natuurlijke groene omgeving in Slovenië. Zorg ervoor dat je Bled & Bohinj, de zoutpannen, Postojna-grot, Soca-vallei, Velika planina, Logarvallei en 's werelds oudste wijnstok bezoekt.

Actief

Actieve avonturen in de groene natuur. Beklim een top, te voet of per fiets en voel de adrenaline en de nog frisse lucht. Geniet van prachtige skipistes met de kinderen. In het midden van groene bossen paardrijden en of raften. Kom in de wereld van actieve avonturen.

Eten en drinken

Slovenië heeft een enorm gevarieerde keuken. Het land kent veel kookstijlen en specialiteiten met namelijk maar liefst 24 verschillende culinaire regio’s. Het eten is puur en komt rechtstreeks uit de natuur. De wijnsmaken zijn uniek en spectaculair. De Sloveense wijn wordt in het westen, zuiden en oosten van het land door verschillende wijnboeren, groot en klein, gemaakt.

Geschiedenis

Slovenië maakte na de Eerste Wereldoorlog deel uit van het Koninkrijk Joegoslavië, en na de Tweede Wereldoorlog van de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië. Na ruim 70 jaar Joegoslavië werd Slovenië een soevereine staat nadat het zijn onafhankelijkheid uitriep .

Cultuur

Slovenië heeft een rijke culturele traditie. Ontdek in detail de mogelijkheden van 100 festivals, meer dan 50 musea en galerijen, en ongeveer 30 instellingen die zich richten op muziek en theater. Bekijk de overblijfselen van enkele honderden kastelen en herenhuizen. Wat zeker informatief en leuk is om te ervaren.

Winkelen

Lokaal en kosmopolitische winkelen. Trakteer jezelf met unieke producten die je kunt vinden in kleine boetiekwinkels. Ontdek wereldwijde modemerken en bezoek de winkels met lokale producten.

Familie

Bijzonder leuk voor kinderen - waar alles voor de eerste keer gebeurt. Ontdek sprookjeshelden in het midden van groene weiden en bossen. Ga binnen het dierenrijk en waag een wild waterglijbaan. Betreed de ondergrondse wereld of Je kunt je eerste pogingen doen om te skiën.

Spa's en Health centra

Slovenië is een land van water en spa's. De thermische en minerale bronnen zijn een bron van gezondheid en welzijn. Bezoek de thermische spa’s in de groene omgeving van de Pannonian Plain, het Karst-gebied, de Alpen of aan de Middellandse Zee.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners