Over Polen

Polen is een bijzonder land door zijn ongewone landschappen, kleurrijke tuinen en waardevolle tempels. Polen is een van de weinige landen in Europa waar men zoveel verschillende ongerepte landschappen en natuurgebieden aantreft. De cultuur van Polen is nauw verbonden met zijn ingewikkelde 1000 jaar aan geschiedenis. Het unieke karakter van de cultuur is ontstaan als gevolg van de geografie van Polen en door de samenvloeiing van de Europese culturen. De mensen van Polen worden van oudsher gezien als gastvrij voor kunstenaars uit het buitenland en welwillend als het gaat om het volgen van culturele en artistieke trends die populair zijn in andere landen.

Bekijk onze programma's

Wilanówpaleis - Warschau

Het is samen met het park en andere gebouwen in het park, een van de meest precieuze monumenten van Polen. Het Wilanówpaleis heeft meer dan zestig vertrekken en heeft voornamelijk nog zijn oorspronkelijke indeling behouden. De symmetrische indeling van het paleis is gebouwd volgens de stijl van de Italiaanse villa.

De katholieke Mariakerk - Krakau

Ook bekend onder de naam Maria-Hemelvaartkerk, is een gotische kerk aan de noordoostelijke rand van de Grote Markt in Krakau. De kerk heeft een gedetailleerd interieur en staat vooral bekend om het hoogaltaar van Veit Stoss. De Mariakerk is vanwege de grote hoeveelheid kunstschatten zonder meer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau. Sinds 1962 mag de Mariakerk zich een basiliek noemen.

Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij de Poolse stad Auschwitz werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen.

Zoutmijnen van Wieliczka

Diep onder de aarde van Wieliczka zit een hele stad verborgen met kerken, kapellen en ingenieuze systemen van ventilatie, ontwatering, verlichting en logistiek. De Wieliczka zoutmijn kwam als een van de eerste onderwerpen ter wereld voor op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het nationaal park Ojcowski

Als gevolg van erosie ontstonden hier talrijke holen, grotten, ravijnen en rotsformaties met wonderlijke vormen. Hier wordt een deel van de „Jura Krakowsko- Częstochowska" en de rivierdalen van Prądnik en Sąspówka beschermd. Het symbool van de Jura is het kenmerkende Maczuga Herkulesa - de Knuppel van Hercules - de grootste op zichzelf staande rots op 25 meter hoogte. De vegetatie bestaat hier uit hooggebergte gras. Er zijn meer dan 3300 soorten insecten, en in de grotten houden zich verschillende soorten vleermuizen schuil.

Kasteel van Wawel - Krakau

Het koninklijk slot, kasteel van Wawel was de koninklijke residentie tot het einde van de 17e eeuw. Het gebouw neemt in de Poolse historie en cultuur een speciale plaats in. In het slot bevinden zich 71 zalen, die de nationale kunstcollectie herbergen. Bijzonder is de grote verzameling van 136 wandtapijten, waaronder van Michiel Coxcie, aangelegd door Sigismund II van Polen.