Programma Overzicht

Tijdens deze stedentrip naar Wenen maak je binnen 5 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Oostenrijk. We brengen een bezoek aan slot Schonbrunn, bezoeken prachtige parken, maken een stadswandeling met een gids die je alles kan vertellen over deze prachtige historische en romantische stad en bezoeken natuurlijk de diverse prachtige paleizen.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Oostenrijk

Het Programma

dag 1

Aankomst in Wenen

Vandaag zullen we aankomen in Wenen. Diner en overnachting in het hotel.

dag 2

Wenen verkennen

Na het ontbijt verkennen we de stad door middel van een stadsrondrit. Natuurlijk bezoeken we slot Schonbrunn. Mogelijkheid om het slot en het prachtige bijbehorende park te bewonderen. Diner en overnachting in het hotel.

dag 3

Stadswandeling Wenen

Na het ontbijt maken we een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Mogelijkheid om het kunsthistorisch museum te bezoeken. ‘ s middags kunt u op eigen gelegenheid de gezellige binnenstad verkennen wandelend of per koets..

dag 4

Culturele dag

Na het ontbijt gaan we deze dag besteden om verschillende culturele monumenten te bezoeken, o.a.: Augustinerkirche, de nationale bibliotheek, de Spaanse rijschool en diverse paleizen van de keizerlijke Hofburg.

dag 5

Terug naar huis

Na het ontbijt vangt de terugreis aan.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en/of bus

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk en vormt sinds 1922 een eigen deelstaat. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau.

De Augustijnenkerk

De Augustijnenkerk is een kerkgebouw in Wenen dat onderdeel is van het Hofburgcomplex. Het interieur stamt uit de late 18e eeuw en is een vroeg voorbeeld van Neogotiek. De kerk heeft kapelwaar de zilveren urnen staan met de harten van de Habsburgers (Europees vorstengeslacht).

De Spaanse rijschool

Het is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Het instituut wordt voor het eerst in 1565 genoemd en is hiermee de oudste nog bestaande rijschool ter wereld. De "Winterreitschule", de barokke rijzaal die onderdeel uitmaakt van de Hofburg, stamt uit 1735. Oorspronkelijk was de Spanische Hofreitschule eigendom van de keizerlijke familie, en diende om de adellijke jeugd te leren paardrijden.

De keizerlijke Hofburg

Onder de Habsburgse keizer Rudolf I werd in 1279 een begin gemaakt met de bouw van een burcht op de plaats van de Schweizerhof. In de daaropvolgende eeuwen is dit gebouw zo vaak worden verbouwd en uitgebreid dat er niets meer te zien is van de oorspronkelijke burcht. Het was vanaf de dertiende eeuw tot 1918 de residentie van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk.

Nationale bibliotheek

De wetenschappelijke bibliotheek in Wenen. De verzameling van bijna 8 miljoen boeken is ondergebracht in de Weense Hofburg en in de Neue Hofburg aan de Heldenplatz. Daarnaast zijn er een negental dependances, waaronder Papyrusmuseum en het Paleis Mollard-Clary met het Globemuseum en Esperantomuseum en een verzameling muziekinstrumenten en autografen.

Slot Schönbrunn

Slot Schönbrunn behoort tot een van de mooiste baroksloten van Europa. Het voormalige jachtslot met uitgestrekt park werd in de 18e eeuw verder uitgebouwd en diende als residentie van de keizerlijke familie

Winkelen in Wenen

Wenen telt een aantal winkelstraten die alle grote monumenten en boulevards met elkaar verbinden. De belangrijkste zijn onder andere Graben, Kärtner Straße, Kohlmarkt, Mariahilfer Straße en Tuchlauben en Bauernmarkt. Daar vind je bekende ketens als Prada, Louis Vuitton, Chanel en een gigantisch aanbod van plaatselijke kledij en ontwerpers.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

4 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Praag maak je binnen 4 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Tsjechië... Lees meer

Stedentrip Budapest

Stedentrip Budapest

6 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Budapest maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Hongari.. Lees meer

Onze Partners