Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis naar Warschauw en Krakauw maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Polen. We brengen een bezoek aan een oude hoofdstad van Polen met waardevolle historische monumenten, je reist met een boot over de rivier Dunajec, brengt een bezoek aam Wieliczka, waar de bekende zoutmijnen liggen en je bezoekt het concentratiekamp Auschwitz.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 12 personen
  • Landen Polen

Het Programma

dag 1

Aankomst in Warschau

Aankomst in Warschau en inchecken in het hotel in Warschau. Diner en overnachting in het hotel.

dag 2

Excursie Warschau

Nadat het ontbijt in het hotel genuttigd is vertrek je voor een excursie, voor de hele dag, in de hoofdstad van polen, Warschau. ’s Middags heb je lunch in een restaurant in Warschau. Diner en overnachting in het hotel.

dag 3

Bezoek aan Czestochowa

Na het ontbijt vertrek je naar Krakau (oude hoofdstad van polen). Op de weg naar Krakau kun je een bezoek brengen aan Czestochowa. Hier kun je het icoon de Zwarte Madonna die zich in het klooster op de heuvel Jasna Gora bevindt aanschouwen. Lunch in Czestochowa. Na het bezoek aan Czestochowa ga je verder naar Krakau. Hier kun je inchecken in het hotel. Diner en overnachting in hotel.

dag 4

Excusrie in Krakau

Na het nuttigen van het ontbijt vertrek je om 09:00 uur, voor een excursie, tevens voor de gehele dag, in Krakau. Hier kun je genieten van het kasteel van Wawel, de kerk van de heilige maagd Maria en de hallen, die stammen uit de renaissance periode. Lunch in een restaurant in de stad. Diner en overnachting in het hotel.

dag 5

Dagexcursie in Zakopane.

Na het ontbijt vertrekt je om 09:00 uur voor een dagexcursie in Zakopane. Naar zakopane reis je met een boot over de rivier dunajec. Lunch in een restaurant in zakopane. ’s Avonds keert je terug naar het hotel in Krakau voor het diner en overnachting.

dag 6

Dagexcursie in Wieliczka,

Wanneer het ontbijt genuttigd is, vertrekt je om 09:00 uur voor een halve dag excursie in Wieliczka, waar de bekende zoutmijnen gesitueerd zijn. Hier brengt je ook een bezoek aan. Hierna keert je terug naar het hotel voor een lunch. In de namiddag heb je vrije tijd. Diner en overnachting in het hotel.

dag 7

Dagexcursie Auschwitz / Birkenau

Na het ontbijt vertrek je tevens om 09:00 uur, voor een halve dag excursie, naar Auschwitz / Birkenau, waar de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog de concentratiekamp hielden. De ingang voor Auschwitz zit in het programma. Lunch in een restaurant. Vertrek naar het hotel voor het diner en overnachting.

dag 8

Naar huis

Na het ontbijt vertrek je terug naar huis en eindigt je programma in polen.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Touringcar voorzien van airco

Dag 1 & 2 Warschau

De hoofdstad van Polen en de grootste stad van het land. De stad ligt in het historische landsdeel Mazovië aan de Wisła, waarbij het centrum op de linkeroever ligt en het stadsdeel Praga op de rechter. Warschau is niet de oudste stad van Polen, maar is wel een oude stad.

Dag 3 Czestochowa

Gelegen in de Poolse provincie Silezië bij de rivier Warta. Częstochowa is een belangrijke industriestad met metaal-, textiel-, chemische- en voedingsmiddelenfabrieken. De stad is vooral beroemd als bedevaartsoord, vanwege het Paulinerklooster op de Jasna Góra in de barokke kloosterkerk bevindt zich de aanbeden zwarte madonna van Częstochowa.

Dag 4 Krakau

Krakau is een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Het wordt daarom wel het "Florence van Polen" genoemd, en is volgens velen een van de mooiste steden van Europa. De stad kwam als een van de weinige steden in Polen bovendien ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door.

Dag 5 Zakopane

Zakopane is een stad in het uiterste zuiden van Polen gelegen in het woiwodschap Klein-Polen. Het is het wintersportcentrum bij uitstek in Polen en een geliefd uitvalsoord voor wandelaars in de Tatra. Pas in het midden van de 19e eeuw begon Zakopane als stad in betekenis toe te nemen en begon toeristen en kunstenaars uit het 100 km noordelijker gelegen Krakau aan te trekken.

Dag 6 Wieliczka

Wieliczka is een stad in het Poolse woiwodschap Klein-Polen, gelegen in de powiat Wielicki. De stad is hier gesticht vanwege het bestaan van grote ondergrondse zoutlagen. Ooit heeft de zee hier het land bedekt. Al 5500 jaar geleden werd op deze plaats zout gewonnen door verdamping van het zilte water uit de bronnen.

Dag 7 Auschwitz / Birkenau

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij de Poolse stad Auschwitz werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen.

Wilanówpaleis - Warschau

Het is samen met het park en andere gebouwen in het park, een van de meest precieuze monumenten van Polen. Het Wilanówpaleis heeft meer dan zestig vertrekken en heeft voornamelijk nog zijn oorspronkelijke indeling behouden. De symmetrische indeling van het paleis is gebouwd volgens de stijl van de Italiaanse villa.

Johanneskathedraal - Warschau

Johanneskathedraal is één van de oudste kerken van de stad en de belangrijkste kerk van het Aartsbisdom Warschau. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 14de eeuw als een Mazovische gotische kerk en diende als een kronings- en begrafenisplek voor diverse hertogen van Mazovië. Hier stond een houten kerk die door een stenen kerk werd vervangen.

De katholieke Mariakerk - Krakau

Ook bekend onder de naam Maria-Hemelvaartkerk, is een gotische kerk aan de noordoostelijke rand van de Grote Markt in Krakau. De kerk heeft een gedetailleerd interieur en staat vooral bekend om het hoogaltaar van Veit Stoss. De Mariakerk is vanwege de grote hoeveelheid kunstschatten zonder meer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau. Sinds 1962 mag de Mariakerk zich een basiliek noemen.

Kasteel van Wawel - Krakau

Het koninklijk slot, kasteel van Wawel was de koninklijke residentie tot het einde van de 17e eeuw. Het gebouw neemt in de Poolse historie en cultuur een speciale plaats in. In het slot bevinden zich 71 zalen, die de nationale kunstcollectie herbergen. Bijzonder is de grote verzameling van 136 wandtapijten, waaronder van Michiel Coxcie, aangelegd door Sigismund II van Polen.

Zoutmijnen van Wieliczka

Diep onder de aarde van Wieliczka zit een hele stad verborgen met kerken, kapellen en ingenieuze systemen van ventilatie, ontwatering, verlichting en logistiek. De Wieliczka zoutmijn kwam als een van de eerste onderwerpen ter wereld voor op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij de Poolse stad Auschwitz werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Stedentrip Hamburg en Kopenhagen

Stedentrip Hamburg en Kopenhagen

5 apr - okt

Tijdens deze stedentrip door Hamburg en Copenhagen maak je binnen 5 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuu.. Lees meer

Budapest en het Balatonmeer

Budapest en het Balatonmeer

6 jan- dec

Tijdens deze rondreis Hongarije maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de cultuur als de geschiedenis van het land. We .. Lees meer

Onze Partners