Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis van Strakonice naar Zuid Bohemen maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Tsjechië. We brengen een bezoek aan het oude stadje Pisek waar je kunt genieten van het bekende witte kasteel van Hluboka, de hoofdstad van de Tsjechische republiek Praag, de bekende bierbrouwerij van Plzen, waar ze het bier “pilsener Urquell” produceren, brengen een dag door in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en bezoeken één van de mooiste gebieden in Tsjechië, de Sumava regio.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personen12
  • Landen Oostenrijk, Tsjechië

Het Programma

dag 1

Aankomst Strakonice

Aankomst in de middag en inchecken in het hotel. ‘s Avonds heeft u diner en overnachting in het hotel.

dag 2

Bezoek aan Pisek en Ceske Budejovice

Na het nuttigen van het ontbijt vertrekt u voor een excursie naar Pisek, Hlobuka en Ceske budejovice. In het oude stadje Pisek kunt u het plein in de stad bezichtigen en één van de oudste bruggen van de republiek van Tsjechië. Verder kunt u tevens genieten van het bekende witte kasteel van Hluboka. Het kasteel dateert uit de dertiende eeuw en is gerenoveerd, in de gotische stijl, in de zestiende eeuw. In het hotel zal er een expositie zijn van de wapens, meubels en schilderijen. Na de expositie vertrek u naar Ceske Budejovice, een stad die uitermate belangrijk is in de regio. Vertrek naar het hotel voor het diner en overnachting.

dag 3

De hoofdstad Praag

Na het ontbijt vertrekt u naar de hoofdstad van de Tsjechische republiek, Praag. Hier kunt u de hoofdstad bezichtigen. ‘s Avonds keert u terug naar Klatovy. Onderweg kunt u een stop maken in Karlstein en een bezoek brengen aan het beroemde kasteel dat gebouwd is in de veertiende eeuw onder het bewind van Karel de vierde. Aankomst in het hotel, diner en overnachting.

dag 4

Steden excursie

Ontbijt in het hotel waarna u vertrekt voor een excursie, voor de gehele dag. Als eerste brengt u een bezoek aan de stad Klatovy. Hier bezoekt u de apotheek, die stamt uit de barok periode, de kelders en de zwarte torens. De tocht wordt voortgezet in Domazlice, de hoofdstad van de regio Chodsko. Domazlice is vooral bekend om haar mooie plein en de klokken van de kerk van Maria, welke u kunt bezichtigen. Hierna is de stad Horskovsky tyn op het programma. Horskovsky tyn is een typisch Tsjechische stad met de rivier Radbuza. In Horskovsky Tyn kunt u een bezoek brengen aan het kasteel en het beroemde gebouw, welke uit de renaissance stamt. De excursie eindigt na een bezoek aan Plzen. Hier kunt u een bezoek brengen aan de bekende bierbrouwerij van Plzen, waar ze het bier “pilsener Urquell” produceren. Hier komt ook het woord “pils” vandaan. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

dag 5

Strakonice op eigen gelegenheid

Na het ontbijt in het hotel heeft u de gehele dag vrij in Strakonice. U kunt hier zelf de stad ingaan om alles te gaan bekijken. s’ Avonds diner en overnachting in het hotel.

dag 6

De Oostenrijkse hoofdstad, wenen

Na het ontbijt staat de dagtocht naar de Oostenrijkse hoofdstad, Wenen, op het programma. U kunt  de gehele dag Wenen bezichtigen. s ‘Avonds keert u terug naar het hotel in Strakonice. Diner en overnachting in het hotel.

dag 7

Ontdek de regio Sumava

Na het nuttigen van het ontbijt vertrekt u voor een excursie, tevens voor de gehele dag, naar één van de mooiste gebieden in Tsjechië, de Sumava regio waar de beroemde Vltava rivier (Moldau) ontspringt. In de middag vertrekt u naar het leuke kleine stadje Cesky Krumlov, die overigens op de Unesco lijst staat. Hier kunt u het stadje bezichtigen en de historische monumenten in de stad (de hotel in de stad, de kerk st. Vitus in gotische stijl, het kasteel). Na Cesky Krumlov keert u terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

dag 8

Terug naar huis

De terugreis naar huis vangt aan na het ontbijt en dat is tevens het einde van het programma.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Transport Vliegtuig en touringcar voorzien van airco

Dag 1 & 5 Strakonice

Dag 2 Pisek

Dag 2 Hlobuka

Dag 2 Ceske budejovice

Dag 3 Praag

Dag 4 Klatovy

Dag 6 Wenen

Dag 7 Sumava regio

Dag 7 Cesky Krumlov

Kasteel Hluboká

Kasteel Hluboká ligt ten noorden van České Budějovice in Hluboká. Het is gebouwd gedurende periode 1840-1871 in neogotische stijl en wordt gerekend tot een van de mooiste kastelen van Tsjechië. Voor de bouw ervan stond Windsor Castle als model. Het kasteel heeft onder andere een bibliotheek met Delfts porselein. Er zijn vele portretten en een collectie 17e-eeuwse Vlaamse tapijten van Boudewijn van Beveren.

Sint-Vituskathedraal - Praag

De Sint-Vituskathedraal is een onderdeel van de Praagse burcht. De kerk is gewijd aan de heilige Vitus. In het jaar 926 werd een eerste kerk in romaanse stijl gebouwd op deze locatie op de burchtheuvel. Keizer Karel IV gaf de opdracht om deze kerk te vervangen door wat de grootste kathedraal van Europa moest worden.

Wenceslausplein - Praag

Het Wenceslausplein is een plein in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag. Sinds het jaar 1848 is het plein genoemd naar de heilige Wenceslaus. Het plein werd oorspronkelijk ingericht als paardenmarkt. Het Wenceslausplein tot de grootste in Europa. Op dit plein vond in 1989 de Fluwelen Revolutie plaats, wat het einde betekende van het communistische tijdperk.

Maria geboortekerk - Domazlice

Dit bouwwerk werd gebouwd in de 13 eeuw en werd tijdens de periode van barok verbouwd naar de plannen van Kilian Ignaz Dientzenhofer. De Praagse beeldhouwer Franrisek Ringelhahn heeft de sculpturen gemaakt. In 1747 en 1822 raakte de kerk ernstig beschadigd door een brand. De klokkentoren, die dienst deed als wachttoren en voorheen volledig los stond, is onderdeel geworden van de Maria Geboortekerk.

De Spaanse rijschool

Het is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Het instituut wordt voor het eerst in 1565 genoemd en is hiermee de oudste nog bestaande rijschool ter wereld. De "Winterreitschule", de barokke rijzaal die onderdeel uitmaakt van de Hofburg, stamt uit 1735. Oorspronkelijk was de Spanische Hofreitschule eigendom van de keizerlijke familie, en diende om de adellijke jeugd te leren paardrijden.

Winkelen in Wenen

Wenen telt een aantal winkelstraten die alle grote monumenten en boulevards met elkaar verbinden. De belangrijkste zijn onder andere Graben, Kärtner Straße, Kohlmarkt, Mariahilfer Straße en Tuchlauben en Bauernmarkt. Daar vind je bekende ketens als Prada, Louis Vuitton, Chanel en een gigantisch aanbod van plaatselijke kledij en ontwerpers.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Rondreis de Adriatische kust

Rondreis de Adriatische kust

8 mei - okt

Tijdens deze rondreis langs de Adriatische kust maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Kro.. Lees meer

De Baltische staten

De Baltische staten

12 jan- dec

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 12 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een.. Lees meer

Onze Partners