Over Kroatië

Kroatië het Caribisch gebied van Europa. Een van de mooiste gebieden in Europa om te bezoeken. Met een Turquoise, kristalheldere Adriatische Zee, met meer dan 1000 eilanden, met heerlijke specialiteiten uit de zee, lachende mensen en is een uitstekende zeil- en boottocht bestemming. Kroatië is een land dat je vaker wil gaan bezoeken en vanwege zijn uitstekende ligging is het gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van Europa.

Bekijk onze programma's

Steden

Kroatië heeft veel interessante plaatsen om te bezoeken. Je moet zeker eens een bezoek brengen aan de hoofdstad Zagreb en aan de plaatsen Pula, Opatija, Zadar, Trogir, Split en Dubrovnik. Deze middeleeuwse steden zullen je zeker charmeren.

Natuur

De talloze eilanden in Dalmatië, de schitterende meren van de Krka en Plitvice, de weelderige vegetatie, de prachtige bergen en de met wijnranken begroeide laagvlaktes maakt het land tot een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Bezoek beslist eens de Plitvice meren, Paklenica, Velebit, Biokovo, Mljet, Kornati en Brijuni.

Actief

Duik en ontdek de wonderen, verborgen in een kustlijn van onovertroffen schoonheid. Verken elke hoek van de wilde natuur te voet, te paard of op de fiets. Kajak of raft op de revieren langs ravijnen door Kartslandschappen of verruim je horizon met paragliden en parachutespringen in de bergen van Biokovo of Vidova Gora. Ervaar elke sensatie in Kroatië.

Eten en drinken

Laat je verrassen door de Slavische keuken. Mediterrane smaken van de visgerechten en wijnen van de kuststreek, gemengd met Hongaarse, Weense en Turkse invloeden in vlees, desserts en groenteschotels van het continentale gebied tot de Griekse, Romeinse en Ilyrische rijk. Laat je door eeuwen oude tradities genieten van elk moment.

Geschiedenis

Een reis naar Kroatië betekent niet alleen geografisch reizen, maar het brengt je ook terug door de tijd, want je eeuwenoude tradities ontdekt en de overblijfselen van de beschavingen kan aanschouwen die zijn gepasseerd en geworteld in dit opmerkelijke land.

Cultuur

Kroatië, het kruispunt tussen Oost en West, Centraal-Europa, heeft in de loop der jaren een brede artistieke, literaire en muzikale traditie ontwikkeld. Een rijk cultureel erfgoed dat meer is dan alleen musea, kerken en kathedralen.

Winkelen

Kroatië heeft allerlei soorten markten. Je vindt er kraampjes, veel overdekte winkelmarkten en plaatsen aan de weg met lokaal verbouwde specialiteiten. Zagreb, de hoofdstad van het land, heeft veel winkelcentra. De grootste en modernste is de Avenue Mall. Dit is een goede plek om op zoek te gaan naar luxe winkels.

Familie

Kroatië is de ideale plek om te genieten met je gezin. Profiteer van alle mogelijkheden die je vindt in de straten, stranden, buitenactiviteiten. Kroatië, met een groot natuurlijk rijkdom, is een geweldig land om tijd door te brengen met je dierbaren.

Wellness

Verfris je lichaam en ziel. Ontspan in een chique spa aan de kust, in een honderd jaar oud thermaal bad in het hart van de stad of in een van de meer dan 80 wellnesscentra. Trakteer jezelf op een dagje ontstressende baden, helende stoom en moddermassages.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners