Programma Overzicht

Tijdens deze stedentrip naar Budapest maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Hongarije. We brengen een bezoek aan zowel de Pest als de Buda zijde, bezoeken een bekend kunstenaarsdorpje, maken we een boottochtje naar het Margareta eiland, bezoeken natuurlijk de de bekende paarden shows (de Puszta) en geniet je van al het heerlijke eten, drinken en zigeunermuziek.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Hongarije

Het Programma

dag 1

Aankomst Budapest

Aankomst in het hotel . Diner en overnachting.

dag 2

Ontdek Budapest

Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de Pest zijde van de stad. We bezoeken: het Heldenplein, de opera, de kathedraal, het parlementsgebouw en de binnenstad. Na de middag gaan we naar de Buda zijde: de Gellertheuvel, het voormalig koninklijk paleis, het burcht district, de Matthiaskerk en het vissersbastion. Diner en overnachting in het hotel.

dag 3

Een uitstapje naar de Donau bocht

We maken een uitstapje naar de Donau bocht. We bezoeken Szentendre, een bekend kunstenaarsdorpje. ‘s middags gaan we naar Visegrad, gebouwd bovenop een rots, me een schitterend uitzicht over de Donau. Ook bezoeken we in Esztergom de grootste kathedraal die Hongarije kent. Diner en overnachting in het hotel.

dag 4

Een folkloristische avond

Na het ontbijt maken we een boottochtje  naar het Margaretha eiland. Na terugkomst is er gelegenheid om zelf de stad te ontdekken.  “ Csarda evening “: een folkloristische avond met een heerlijk diner, Hongaarse wijn voor de liefhebbers en veel zigeunermuziek.

dag 5

Paarden show

Na het ontbijt gaan we naar de Puszta. We zullen een paarden show bekijken  en een typische Hongaarse lunch gebruiken. Diner en overnachting in het hotel.

dag 6

Terug naar huis

Na het ontbijt vertrekken we naar huis.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en/of bus

Budapest

De hoofdstad van Hongarije. De stad is het economisch en cultureel centrum van het land. Boedapest is een samensmelting van de twee steden Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau.

Het Heldenplein

Het plein werd vanaf 1896 aangelegd ter gelegenheid van de viering van de duizendste verjaardag van Hongarije. Op het plein staan monumenten voor helden uit het verleden. Tijdens de bezetting van Budapest door de Sovjets werd het plein veelvuldig gebruikt voor militaire parades en speciale communistische feestelijkheden. Aan weerszijden van het plein liggen het Museum voor Schone Kunsten en de Kunsthal.

Het parlementsgebouw

Het gebouw beheerst het gedeelte van de Korso tussen de Kettingbrug en de Margitbrug. Het staat symbool voor Boedapest maar zeker voor Hongarije. Het is in 1885 ontworpen door Imre Steindl en het kwam in 1904 gereed. Het behoort tot de fraaiste monumenten van de wereld.

Het koninklijk paleis

Dit karakteristieke gebouw met een façade van meer dan 300 meter en de zeer opvallende hoge koepel, is van overal in Boedapest te zien. Vooral van de linker Donau-oever biedt het een imposante aanblik. De Burcht was in de 14e eeuw zetel van de koning. In de 18e en 19e eeuw vonden grote uitbreidingen plaats, gelijk met de Burchtstad Boeda.

De Matthiaskerk

Deze kerk, die officieel de naam Onze-Lieve-Vrouwekerk draagt, bevindt zich aan het Drievuldigheidsplein in de burchtwijk van Boeda. De toren en het kleurrijke dak zijn ook vanaf de andere kant van de Donau duidelijk te zien. De Matthiaskerk werd in 1255 onder koning Béla IV voltooid en is in de 14e en 15e eeuw regelmatig uitgebreid.

Margaretha eiland

Het Margaretha eiland dankt zijn naam aan Margaretha van Hongarije, de koningsdochter die in de 13de eeuw in het plaatselijke dominicanessenklooster leefde, nadat haar vader Béla IV haar als dank voor het vertrek van de Tataarse plunderaars uit Hongarije aan God had opgedragen.

De stad Esztergom

Esztergom is een van de oudste steden van Hongarije: sinds de 11de eeuw is het de zetel van een aartsbisdom. In deze bisschoppelijke hoofdstad van Hongarije staat dan ook de grootste kerk van het land. De stad heeft een brugverbinding over de Donau die de verbinding legt met het aan de overzijde gelegen Štúrovo in Slowakije.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

4 jan- dec

Tijdens deze stedentrip naar Praag maak je binnen 4 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Tsjechië... Lees meer

Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

5 jan - dec

Tijdens deze stedentrip naar Wenen maak je binnen 5 dagen kennis met zowel de geschiedenis als de cultuur van Oostenrijk.. Lees meer

Onze Partners