Over Montenegro

Een land van wonderen. Alsof, zoals de legende zegt; de zak van God echt was verscheurd toen hij geschenken van de natuur gaf, waaronder de bergen en andere schoonheden die net boven Montenegro er uit vielen. Geografen zeggen echter dat dit gebied in Zuid-Europa en de Balkan, niet groot maar uniek is vanwege zijn diversiteit en in de oudheid is ontstaan door de sterke krachten van de natuur. Gemaakt door krachten of niet – het werd mooi en ongebruikelijk – prachtig.

Bekijk onze programma's

Steden

Montenegro heeft veel plaatsen om te bezoeken. De hoofdstad Montenegro Podgorica is zeker het bezoeken waard maar ook andere plaatsen zoals Kotor, Budva, Tivat, Bar, Ulcinj, Niksic en Zabljak.

Natuur

Montenegro heeft vele kleine baaien en een grote baai van Kotor, verborgen wilde stranden en een dertien kilometer lange Velika pleža met helende krachten. De romantische Engelse dichter en schrijver J. G. Byron omschreef Montenegro als de mooiste ontmoeting van land en zee op het moment van de geboorte van onze planeet

Actief

Montenegro is een echte sport natie en staat bekend om waterpolo, basketbal, voetbal en atletiek. Er zijn net zoveel recreatiegebieden als sportclubs. Ga je voor actief probeer dan eens kitesurfen, hiken, fietsen, zeilen, skiën en duiken.

Eten en drinken

Mis de smaak van de Montenegrijnse keuken niet. De smaak van de Middellandse Zee is de heilige drie-eenheid - vis, wijn en olijfolie - en wordt begeleid door lokale wijnen. Geniet van het proeven van de maaltijden en de wijnen op de terrassen met uitzicht op de zee of het meer.

Geschiedenis

Een land met een lange traditie, het ontmoetingspunt van verschillende culturele en religieuze invloeden op de grens van het orthodoxe Oosten en het katholieke Westen, is het huidige Montenegro een multi-confessionele en multi-etnische omgeving die in perfecte harmonie functioneert.

Cultuur

De verschillende culturen die tegenwoordig in Montenegro bestaan bevatten sporen en invloeden van het mediterrane, Centraal-Europese, Oost-Europese en Oosterse beschavingen uit verschillende tijden.

Winkelen

Elke grote stad hebben Boutique shops en grote winkelcentra met merken van de toonaangevende ontwerpers, grote supermarkten waar u alles op het gebied van boodschappen vindt. Of probeer eens de boerenmarkten waar je ook kunt onderhandelen.

Familie

Met de kinderen op avontuur. Montenegro is een kindvriendelijke vakantie bestemming. Bezoek eens het avonturenpark op Mount Lovcen of raft op de Tara rivier.

Wellness

Verwen uw lichaam en ziel. Geniet met muziek en de geuren van lavendel, rozemarijn en rozen in één van de Wellness & Spa resorts in Montenogro.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Onze Programma's

Onze Partners