Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis Hongarije maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de cultuur als de geschiedenis van het land. We brengen een bezoek aan de abdij van Tihany, de oude steden Buda en Pest die vandaag de dag verbonden zijn met imposante bruggen, de meest bekende porselein-fabriek van Centraal Europa en bezoekt u de “Puszta party” met paardenshows, traditioneel eten en folkloristisch muziek.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personen12
  • Landen Hongarije

Het Programma

dag 1

Aankomst Balaton

Aankomst in het hotel gelegen aan het meer van Balaton waar het avondeten en de overnachting plaats vindt.

dag 2

Rondrit Balatonmeer

Tegen 9.00 uur, na het ontbijt, vertrek voor de excursie “de tour van Balaton”. Deze tour houdt in een bezoek aan de abdij van Tihany (gebouwd tussen 1719 en 1754), de begraafplaats van Balatonudvar met de zeer specifieke graftomben in de vorm van een hart, de wijngaarden genaamd “Badacsony”, de plaats Keszthely met zijn kasteel Festetics, de thermen van Heviz (temp. 28/30 graden). Lunch in Keszthely. Terugkeer in het hotel voor avondeten en overnachting.

dag 3

Budapest en Szentendre

Na het ontbijt vertrekt u naar Budapest waar u een bezichtiging van een halve dag (met gids) te wachten staat. U bezoekt de oude steden Buda en Pest die vandaag de dag verbonden zijn met imposante bruggen. De belichting houdt verder nog in een bezoek aan het parlement, het paleis, de heuvel Gelert, het plein van de helden, de opera, de Matthias-kerk. Lunch in Budapest. Na deze bezichtiging gaat u verder naar het bekende dorp Szentendre, een zeer pittoresk dorp dat bekend staat om zijn families van Grieken, serven en dalmatiërs. Hierna heeft u tijd vrij voor aankopen waarna de terugreis aanvangt naar het hotel voor avondeten en de overnachting.

dag 4

Vaszprem en Herend

Na van het ontbijt te hebben genoten, vertrekt de excursie voor een bezoek van halve dag aan Vaszprem, de voormalige verblijfplaats van de koninklijke familie, vandaag de dag een universiteitsstad. De reis vervolg naar het dorp Herend, voor een bezoek aan de meest bekende porselein-fabriek van centraal Europa. Lunch in het hotel. De middag is vrij voor eigen besteding. s’Aavonds is een speciaal programma met afscheidsdiner in een Csarda, een typisch Hongaars restaurant met eten, dansen, zigeunermuziek, folkloristische dansen….overnachting in het hotel.

dag 5

Excursie Puszta party

Na het ontbijt heeft u de gehele dag excursie “Puszta party” van een  gehele dag met de paardenshow en traditionele lunch, ¼ liter wijn per persoon, zigeuner muziek, folkloristisch programma, rit in een koets, aperitief en gezouten brood welke traditie getrouw geserveerd wordt bij aankomst. In de middag terugkeer naar het hotel voor avondeten en overnachting.

dag 6

Terug naar huis

Na het ontbijt vangt de terugreis aan. Dit is het einde van ons programma.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Touringcar voorzien van airco

Dag 1 & 2 Balatonmeer

Dag 3 Budapest

Dag 3 Szentendre

Dag 4 Veszprém

Dag 4 Herend

Dag 5 Budapest

Abdij van Tihany

In deze 15e eeuwse kerk vond Sint Andrea, de stichter van deze benedictijnenabdij, zijn laatste rustplaats. Het was zijn bedoeling dat alle Hongaarse koningen in deze abdij hun laatste rustplaats zouden vinden. De fresco’s aan het plafond en de crypte van bijna 100 jaar oud maken het tot een prachtige kerk.

Het Festetics-kasteel

Het slot is met zijn 101 vertrekken het op twee na grootste kasteel van Hongarije. Het werd in barokstijl gebouwd, maar kreeg zijn huidige vorm pas tussen 1880 en 1890. De plattegrond van het kasteel lijkt als een "paardenhoef" gebouwd en is een rariteit in de architectonische historie.

De Matthiaskerk

Deze kerk, die officieel de naam Onze-Lieve-Vrouwekerk draagt, bevindt zich aan het Drievuldigheidsplein in de burchtwijk van Boeda. De toren en het kleurrijke dak zijn ook vanaf de andere kant van de Donau duidelijk te zien. De Matthiaskerk werd in 1255 onder koning Béla IV voltooid en is in de 14e en 15e eeuw regelmatig uitgebreid.

Het koninklijk paleis

Dit karakteristieke gebouw met een façade van meer dan 300 meter en de zeer opvallende hoge koepel, is van overal in Boedapest te zien. Vooral van de linker Donau-oever biedt het een imposante aanblik. De Burcht was in de 14e eeuw zetel van de koning. In de 18e en 19e eeuw vonden grote uitbreidingen plaats, gelijk met de Burchtstad Boeda.

Herend porselein fabriek

Ieder stuk wordt met de hand beschilderd door porseleinschilders die de fabriek zelf opleidt. Er is een museum waar historische stukken - 15.000 verschillende vormen over de laatste 160 jaar - te zien zijn. De fabriek levert op bestelling voor porseleinliefhebbers en vorsten, staatshoofden en rijke families.

Puszta party

De voorstelling bestaat uit wervelende paardenshows met demonstraties van de rijvaardigheid, de gehoorzaamheid van de paarden en behendigheidsspelen . Het was vroeger immers van levensbelang dat de paarden onvoorwaardelijk gehoorzaamden

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Meer van Bled

Meer van Bled

6 mei - okt

Tijdens deze reis langs het meer van Bled maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Slovenië.. Lees meer

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

8 jan- dec

Tijdens deze rondreis van Strakonice naar Zuid Bohemen maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur .. Lees meer

Onze Partners