Programma Overzicht

Tijdens deze reis langs het meer van Bled maak je binnen 6 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Slovenië. We brengen een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana met waardevolle historische monumenten, het schitterende meer van Bled, de grotten van Postojna en bezoeken de stallen van Lipica.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Slovenië

Het Programma

dag 1

Aankomst Bled

Aankomst in het hotel. Avondeten en overnachting.

dag 2

Het meer van Bled

Ontbijt en vertrek voor een excursie van een halve dag rond het schitterende meer van Bled met een bezoek aan het verblijf van maarschalk Tito en het kasteel dat tevens aan het meer ligt. Lunch in het hotel. De middag is vrij ter eigen besteding. Diner en overnachting in het hotel.

dag 3

Bezoek aan Ljubljana

Na het ontbijt vangt een excursie aan van de gehele dag naar de stad Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Lunch in Ljubljana. ‘s middags terugkeer naar hotel voor avondeten en overnachting.

dag 4

De grotten van Postojna

Na het ontbijt in het hotel, vertrekt men voor een excursie van een hele dag naar de grotten van Postojna en de stallen van Lipica. In Postojna  neemt een elektrisch treintje u mee voor de bezichtiging van de adembenemende stalactieten en stalagmieten. Lunch in Postojna. Na het bezoek vervolgt de reis zich naar Lipica voor een bezichtiging van de wereldberoemde witte paarden van de Spaanse dressuurschool. ‘s middags terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

dag 5

Meer Bohinj

Ontbijt in het hotel en vertrek naar het schitterende meer Bohinj (excursie van halve dag) met de mogelijkheid deze te bezichtigen met een kabellift. Lunch in Bohinj. De middag is vrij ter eigen besteding. In de middag terugkeer naar het hotel voor avondeten en overnachting.

dag 6

Naar huis

Na het ontbijt vangt de terugreis aan. Dit is het einde van ons programma.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en touringcar

Dag 1 Bled

Dag 2 het meer van Bled

Dag 3 Ljubljana

Dag 4 de grotten van Postonjna

Dag 4 Lipica

Dag 5 Meer Bohinj

Meer van Bled

Het Meer van Bled is een meer in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië. In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met fresco's en een gouden altaar.

De burcht van Ljubljana

Het Kasteel van Ljubljana is een middeleeuws achitecturaal monument, staande op de Kasteelheuvel in het midden van de stad Ljubljana. Het begin van het middeleeuwse kasteel gaat terug naar de 9e eeuw, echter werd de bouw voor het eerste genoemd in 1144. De huidige vorm werd bereikt na de aardbeving van 1511 en met verdere renovaties in het begin van de 17e eeuw.

De Oude Stad

De Oude Stad van Ljubljana ligt aan de voet van de burchtheuvel. Dit deel van de stad ontstond al in de middeleeuwen. Behalve op zondag wordt hier ieder dag markt gehouden. De nabijgelegen Jugendstil Drakenbrug stamt uit begin vorige eeuw.

Lipica

Dit dorp is vooral bekend door de Lipizanerstoeterij. Dit is de bakermat van het bekende paardenras de Lipizzaner. Hoewel de teelt van krachtvoer en de bereidstelling van water in de begindagen enige moeilijkheden opleverde groeide de stoeterij uit tot een succesvolle onderneming en kon het al snel paarden leveren, waar internationale belangstelling voor ontstond. Tegenwoordig bezit de, na de Eerste Wereldoorlog in ere herstelde, de stoeterij nog zo'n vierhonderd paarden.

Grotten van Postojna

Grotten van Postojna is de benaming voor een lang karstgrottenstelsel bij Postojna. Deze grot is de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. De grotten werden gevormd door de rivier de Pivka. Ruim 5 km van de grotten zijn toegankelijk voor het publiek. De grotten zijn elke dag geopend. Door een gedeelte van de grotten rijdt een treintje.

Meer van Bohinj

Het meer is het grootste meer van Slovenië en is gelegen in het noorden van het land, in het Nationaal park Triglav bij Triglav. Het meer wordt omgeven door hoge bergwanden en in de omgeving is een wandelgebied. De belangrijkste plaats aan het meer is het aan de oostelijke oever gelegen Ribčev Laz gelegen aan de oostkant. Enkele kilometers lager in de vallei ligt de plaats Bohinjska Bistrica.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Rondreis de Adriatische kust

Rondreis de Adriatische kust

8 mei - okt

Tijdens deze rondreis langs de Adriatische kust maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Kro.. Lees meer

De Balkan tour

De Balkan tour

9 mei - okt

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 9 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een .. Lees meer

Onze Partners