Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 9 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een aantal Baltische staten. We brengen een bezoek aan Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Een erg mooie stad met Oostenrijks Hongaarse invloeden. We brengen een bezoek aan de grootste en belangrijkste stad in de Balkan Belgrado en bezoeken indrukwekkende steden als Sarajevo, Mostar, Sibenik en Split.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Bosnië, Kroatië, Servië, Slovenië

Het Programma

dag 1

Route München - Zagreb

Ontbijt in het hotel en vertrek om ca 08h30. Een stop in een restaurant in bled voor de lunch. Vrije tijd gevolgd door een bezoek aan bled met gids met tevens een bezoek aan het eiland van bled per boot. Een korte stop in Otocec. Tot slot in de namiddag aankomst in Zagreb. Check in hotel, diner en overnachting.

dag 2

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids en vertrek voor een bezoek aan Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Een erg mooie stad met Oostenrijks Hongaarse invloeden. De oude stad bestaat uit twee gedeelten, het heuvelachtige bovenste gedeelte en het centraal gelegen onderste gedeelte. Het onderste gedeelte is het centrum van Zagreb waar het bekende ‘Bane Jelacic plein’ ligt. Het bovenste gedeelte van de stad bevindt zich op een heuvel waar onder andere het parlementsgebouw van Kroatië en de bekende kathedraal ‘ sint Marko’ zich bevinden. De stad heeft vele mooie  parken en interessante bezienswaardigheden: het nationale theater van opera, le Pavillon des arts, de academie voor wetenschap en kunst, een erg mooie universiteit bibliotheek. Lunch in een restaurant in het centrum van Zagreb. Vervolgens vrije tijd. Diner en overnachting in het hotel.

dag 3

Route Zagreb - Belgrado

Vertrek na het ontbijt. Deze dag zal beginnen met een bezoek aan de stad Jasenovac die tijdens de 2e wereldoorlog geheerst werd door het regime Pro-nazi Ustashi, en waar een concentratiekamp was opgebouwd waarin 200.000 serven, zigeuners en tegenhangers van het regime zijn gedood. Lunch onderweg. In de namiddag aankomst in de stad Vukovar, het “Kroatische Leningrad”. Een sympathieke stad met ooit vele gebouwen uit de 17e eeuw, is bezet geweest en was helemaal verwoest, waardoor deze stad een symbool is geworden van het gevecht voor de onafhankelijkheid van Kroatië. Vrije lunch en vervolg van de reis richting Novi Sad, een belangrijke stad in de eeuwenoude provincie Vojvodina (met een belangrijke minderheid van Hongaarse inwoners) waar de rivier Donau door stroomt. De stad is voornamelijk bekend door het monumentale fort Petrovaradin. Deze wordt bij militaire opleidingen vaak gebruikt als voorbeeld van een fort dat nooit is gevallen. Bezoek aan het centrum en het vrijheidsplein. Vertrek richting Belgrado. Check-in in hotel, diner en overnachting.

dag 4

Belgrado

Ontbijt in het hotel en vertrek voor een bezoek aan Belgrado met lokale gids. De grootste en belangrijkste stad in de Balkan en ooit de hoofdstad van generaal Tito’s Joegoslavië, waar de rivieren de Donau en de Sava (de langste rivier in de Balkan)  samenkomen. De stad is ontstaan door de Kelten in de 13e eeuw. U krijgt de mogelijkheid het fort de Kalemegdan te bewonderen, die door de romeinen gebouwd is en haar uiteindelijke uiterlijke vorm heeft gekregen tijdens de Oostenrijks Hongaarse bezetting. In 1867 is de Kalemegdan getransformeerd tot een enorm en prachtig park. Vertrek richting Dedinje, het residentiele gedeelte van Belgrado met haar bekende “bloemenhuis”,  waar Tito begraven ligt. Vervolgens een bezoek aan de Byzantijnse kerk ‘sint Marko’, de grootste orthodoxe kerk in de Balkan, ‘sint save’, het plein van de republiek, het parlement en de “Avala”, het monument van de onbekende soldaat. Diner in het bohemisch gedeelte van de stad “Skadarlija” met typische muziek uit die regio. Overnachting in het hotel.

dag 5

Route Belgrado – Sarajevo

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan de Servische kloosters. De reis is volledig gericht op bezoeken aan de Servische kloosters die in de 12e  en de 15e eeuw gebouwd zijn tijdens het bewind van het 1e Servische koningshuis en die zich op de lijst van Unesco beschermde monumenten bevinden. U zult een bezoek brengen aan het klooster de Ravanica – het klooster Ravanica is gedateerd uit 1381 en is het erfgoed van de tsaar Lazar. Deze tsaar was in de middeleeuwen de populairste tsaar in Servië. Hij werd gedood tijdens het beruchtste gevecht in de historie van het land ‘het gevecht op Kosovo Polje’. Door het verlies van de serven werd het voor de turken mogelijk om een invasie van de balkante doen. Het klooster bevat erg mooie fresco’s en tevens het grafkist van tsaar Lazar. Vervolg van de reis naar Sarajevo.

dag 6

Sarajevo

Ontbijt in het hotel. Een bezoek aan Sarajevo met gids, de stad waarin  verschillende culturen (Kroatische, Servische en Bosnische) samenwonen, de olympische stad van 1984, een oriëntale stad met een mengeling van verschillende eeuwen. Een bezoek aan de stad die het erg te verduren had tijdens de oorlog in Bosnië.  U krijgt de mogelijkheid orthodoxe, katholieke kerken en moskee ’s te bewonderen die elk naast elkaar gebouwd zijn, de verbrande en gerenoveerde bibliotheek, het tunnel museum (oorlog in Bosnië). Een wandeling door de Bascarsija (Turkse bazaar), het bekendste deel van de stad. Diner en overnachting in het hotel.

dag 7

Route Sarajevo - Sibenik

Na het ontbijt vertrek uit Sarajevo richting Mostar. Een bezoek aan Mostar met gids. Mostar is gelegen in een dal van de gebergte Velez en heeft haar naam te danken aan haar bekende brug. De brug van Mostar was in 1566 gebouwd door de turken en werd vernield door de Kroaten tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1993. De brug die op de lijst van beschermde monumenten van de Unesco staat is in 2004 opnieuw gebouwd met de originele bouwstenen. Bezoek aan het centrum van de stad die opnieuw opgebouwd en gerenoveerd is naar originele staat. Vrije lunch in een restaurant, vervolgens naar de vallei van de Neretva, waarvan de grond zeer vruchtbaar is en waar veel vruchten worden geteeld, waaronder mandarijnen. Tevens zijn er in deze regio talloze verschillende vogelsoorten te vinden (rond 250). U zult de stad Metkovic bezoeken, waar een bekend ornithologisch museum zich bevindt. Vervolg van de reis richting split. Split is de grootste stad aan de Kroatische kust die bekend en belangrijk is geworden toen de imperator Dio Cletian specifiek dat deel had uitgekozen als zijn residentie en daar zijn paleis liet bouwen. Split is tevens bekend om haar architectuur van  Mestrovic, leerling van de beroemde Rodin. Overnachting in het hotel in Sibenik

dag 8

Route Sibenik - Ljubljana

Ontbijt in het hotel. Deze dag begint aan een bezoek aan Plitvice. Bezoek aan het prachtige nationale park Plitvice die vanaf 1979 opgenomen is in de lijst van de Unesco. Het park heeft 6 oogverblindende  meren en meer dan 90 watervallen. Tevens vrije lunch in Plitvice. Vervolgens vertrek naar Ljubljana. Overnachting in het hotel in Ljubljana.

dag 9

Naar huis

Ontbijt in het hotel en vervolg van de reis terug naar Nederland.

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en touringcar voorzien van airco

Dag 1 München

De hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren werd in 1158 gesticht door hertog Hendrik de Leeuw, als handelspost nabij een klooster. In 1253 resideerden de Beierse hertogen hier.

Dag 2 Zagreb, de hoofdstad van Kroatië

De hoofdstad van Kroatië en van de provincie Zagreb. De stad ligt in het noorden van het land, dicht bij de grens met Slovenië.

Dag 3 Jasenovac

Jasenovac was het grootste concentratiekamp en vernietigingskamp in Kroatië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd opgericht onder het leiderschap van Ante Pavelić door de Ustašabeweging in augustus 1941.

Dag 3 Vukovar

Een stad in het oosten van Kroatië. Het is de hoofdstad van de provincie Vukovar-Srijem. De stad ligt op een plek waar de rivier de Vuka in de Donau stroomt en is de grootste Kroatische haven aan de Donau. Bij de Servische belegering en de slag om Vukovar werd de stad voor een groot deel verwoest.

Dag 4 & 5 Belgrado

De hoofdstad en grootste stad van Servië. Tussen 1918 en 2003 was het tevens de hoofdstad van Joegoslavië en tussen 2003 en 2006 de hoofdstad van Servië en Montenegro.

Dag 6 Sarajevo

De hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Herzegovina. De stad werd in 1461 gesticht door de Bosnische Ottomanen. In 1914 speelde de stad een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis, door de moord op aartshertog Frans Ferdinand en zijn vrouw die hier gepleegd werd en die de Eerste Wereldoorlog inluidde.

Dag 7 Mostar

De stad ligt in Herzegovina, in het zuiden van het land en op 80 kilometer afstand van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Mostar werd gesticht in de 13e eeuw en bloeide de vier eeuwen daarna in het Ottomaanse Rijk. Door de strategische ligging werd Mostar een knooppunt van handelaren.

Dag 7 Split

De grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad is oorspronkelijk vernoemd naar de Calicotome spinosa, een doornstruik die slechts in bepaalde landen rondom de Middellandse Zee groeit.

Dag 8 Nationale park Plitvice

Door een natuurlijk afzettingsproces gedurende duizenden jaren door het stromende water van de Korana rivier zijn er in dit gebied dammen van travertijn ontstaan. Deze dammen hebben op hun beurt weer een aantal meren, grotten en watervallen gevormd

Dag 8 Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië. Ljubljana werd voor het eerst in geschriften tussen 1112 en 1125 teruggevonden. De historische opmars van de stad begon eigenlijk pas in de 13e eeuw, toen Ljubljana de hoofdstad van het hertogdom Krain (Krajnska) werd. In 1335 kwam dit hertogdom onder Habsburgs gezag en dat zou zo blijven tot 1919.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

De Baltische staten

De Baltische staten

12 jan- dec

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 12 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een.. Lees meer

Rondreis de Adriatische kust

Rondreis de Adriatische kust

8 mei - okt

Tijdens deze rondreis langs de Adriatische kust maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Kro.. Lees meer

Onze Partners