Programma Overzicht

Tijdens deze rondreis langs de Adriatische kust maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van Kroatië. We brengen een bezoek aan de sfeervolle en pittoreske stad Sibenik, het paleis van Diocelcianus in Split, één van de grootste en best bewaarde paleizen vanuit romeinse tijd, laten je genieten van de pure ongerepte natuur de Krka watervallen en maken een boot excursie naar het nationale park van Kornati.

Lees hier het hele programma
  • Leeftijdenvanaf 12 jaar
  • Aantal personenvanaf 8 personen
  • Landen Kroatië

Het Programma

dag 1

Aankomst Sibenik Riviera

Aankomst in het hotel. Avondeten en overnachting.

dag 2

Bezoek aan Sibenik

Ontbijt in het hotel. De ochtend vrij. In de namiddag brengen wij bezoek aan Sibenik. Bezoek aan deze sfeervolle en pittoreske stad is meer dan moeite waard. Sibenik is vooral bekend door beroemde Jakobs kathedrale en formidabele renaissance bouwwerk. Terugkeer naar het hotel en overnachting.

dag 3

De voormalige hoofdstad van Dalmatië Zadar en eiland Pag

Na het ontbijt brengen wij ook bezoek aan Zadar, de voormalige hoofdstad van Dalmatië, gelegen op een schiereiland. Zadar is wellicht minder bekend maar geen millimeter minder waard. De stad heeft volop historische gebouwen, zoals middeleeuwse stadsmuren, Anastasia kathedraal, de ronde Donatus kerk (deze kerk heeft geen funderingen, maar is gebouwd op de resten van de romeinse forum). Autovrije hoofdstraat Kalelarga, etc. Etc. Vrije tijd voor middag maal en bezoek aan eiland van pag. Naast de productie van de olijf olie en wijn is Pag heel bekend ook door schapen kaas die al eeuwen op een traditionele manier wordt gemaakt. Terug keer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

dag 4

De Makarska Riviera

Ontbijt in het hotel en vertrek richting Makarska Riviera. Deze dag bezoeken wij twee formidabele steden die beiden op de Unesco lijst staan en zijn bezoek meer dan waard. Het eerste bezoek is aan de middeleeuwse stad Trogir, met de gebouwen die uit de 10-de tot 16-de eeuw gebouwd zijn. Trogir is eigenlijk eiland die verbonden is met bruggen aan de vaste land. Daarna vertrekken wij naar Split, de grootste Dalmatische stad die ontstond na dat romeinse keizer Dioclecianus daar zijn paleis liet bouwen. Het paleis van Diocelcianus is een van de grootste en best bewaarde paleizen vanuit romeinse tijd. Uiteraard heeft u ook vrije tijd in deze sfeervolle Dalmatische stad. Wij rijden verder naar Makarska Riviera. Avondeten en overnachting in het hotel.

dag 5

De Krka watervallen

Ontbijt in het hotel. Deze dag bezoeken we nationale park van Krka, die zich bevindt in een prachtige kloof, gecreëerd door het rivier Krka. Een dag vol ontspanning en het genieten van pure, ongerepte natuur. Terugkeer naar het hotel.

dag 6

Primosten

Ontbijt in het hotel. Daarna vertrek richting Primosten die vroeger een eiland is geweest maar in de loop der tijd verbonden is met het vaste land. Primosten (is een klein juweeltje die zich over de laatste jaren heeft ontwikkeld tot mooie toeristische plaats. Hierna, kunnen wij ook een bezoek brengen aan Jurlinovi Dvori, een museum dorpje waar de lokale priester zijn ouderlijke huis heeft omgebouwd en aan de bezoekers laat zien hun leven vroeger was in deze streek (voor het tijd van toerisme). Vrije tijd. Terugkeer naar het hotel en overnachting.

dag 7

De eilanden Kornati

Ontbijt in het hotel. De dag voor het vertrek kan vrij besteed worden, maar we kunne deze dag ook gebruiken voor een boot excursie naar nationale park van Kornati, bekend door honderden kleine onbewoonde eilanden, prachtige natuur en rijke flora en fauna.

dag 8

Terug naar huis

Ontbijt in het hotel. Check out en vertrek naar huis

Reis Inclusief

Maaltijden

Ontbijt en diner met lokale en/of internationale gerechten.

Transport

Vliegtuig en touringcar voorzien van airco

Dag 1 & 2 Sibenik

Šibenik is een stad aan de Adriatische kust van Kroatië. In tegenstelling tot andere steden aan de kust die zijn gesticht door Illyriërs, Grieken en Romeinen, is Šibenik een van de oudste steden gesticht door de lokale Kroaten.

Dag 3 Zadar

Zadar is een havenstad in Kroatië aan de Adriatische Zee. De stad is rijk aan historische bouwwerken. In Zadar zijn een archeologisch en een maritiem museum gevestigd.

Dag 3 Pag

Pag ligt tussen het Kvarnerkanaal en het Velebitkanaal. Het Kanaal van Pag scheidt het van Rab. Zoutwinning is een belangrijke inkomstenbron van Pag.

Dag 4 Trogir

Trogir is een stad en een haven aan het einde van de baai van de Kaštela. Verschillende periodes in de geschiedenis hebben hun sporen achtergelaten. Prehistorische overblijfselen, klassieke kunst, oude christelijke en oude Kroatische kunst zijn hier versmolten, en zorgen voor een harmonie van vormen en inhoud.

Dag 4 Split

Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad is oorspronkelijk vernoemd naar de Calicotome spinosa, een doornstruik die slechts in bepaalde landen rondom de Middellandse Zee groeit.

Dag 5 Nationaal park Krka

Nationaal park Krka is het zevende nationale park van Kroatië. Dankzij zijn speciale ligging heeft het park een rijke en gevarieerde flora en fauna.

Dag 6 Primosten

Primošten is een sfeervol schiereilandje aan de Dalmatische kust tussen Šibenik en Trogir met prachtige oude huisjes, allemaal tegen elkaar aan gelegen op een klein schiereilandje met een kerkje aan de top.

Dag 7 Nationaal park Kornati

De Kornaten of de Kornati-archipel is een Kroatische archipel in de Adriatische Zee bestaande uit zo'n 140 eilanden, eilandjes en rotsen. Het grootste deel van de Kornaten, bestaande uit 89 eilanden, werd in 1980 uitgeroepen tot het Nationaal Park Kornaten.

De St. Jacobuskathedraal - Sibenik

In 1431 is er begonnen met de bouw van de kathedraal, die opgebouwd is als een basiliek met drie schepen, een apsis en een koepel op de kruising. Ruim honderd jaar later, in 1535, was de kathedraal voltooid en 2 jaar later werd deze ingewijd. De kathedraal is vernoemd naar Jakobus de Meerdere en werd in 1895 verheven tot kathedraal door Paus Leo XIII. De St. Jacobuskathedraal staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De kathedraal van St. Anastasia - Zadar

De kathedraal van St. Anastasia is de rooms-katholieke kathedraal van Zadar en de grootste kerk van Dalmatië. De oorsprong van de kerk ligt in de 4e en 5e eeuw toen er een christelijke basiliek gebouwd werd. Een groot deel van het huidige driehoekige gebouw is in de 12e en 13e eeuw in de romaanse stijl gebouwd .

De kerk van St. Donat - Zadar

De naam verwijst naar Donatus van Zadar, die in de 9e eeuw aan deze kerk begon te bouwen en eindigde op het noordoostelijke deel van het Romeinse forum. De kerk kreeg de naam "Kerk van de Heilige Drie-eenheid" en werd in de 15e eeuw opnieuw toegewijd aan St. Donatus. De kerk van St. Donatus is het grootste Pre-Romaanse gebouw van Kroatië.

City Hall - Duke's Palace - Trogir

Het paleis van de hertog was de uitdrukking van de politieke en economische kracht van de stad in de eerste helft van de 15e eeuw. De Rector woonde in het paleis, en de kleine en grote Raden werden daar bijeengeroepen. In de 17de eeuw werd het omgetoverd tot een theater met kraampjes. Het theater werd vernietigd in de brand in 1890 toen het werd herbouwd in een renaissance stijl.

Paleis van Diocletianus - Split

Het Paleis van Diocletianus werd in het begin van de 4e eeuw gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Diocletianus en groeide in de eeuwen daarna uit tot het stadshart van Split. Keizer Diocletianus was afkomstig uit Salona, destijds de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatia en tegenwoordig een voorstad van Split. Het paleis vormt een unieke combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw en staat daarom sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Nationaal park Krka

De rivier de Krka ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte. De Krkawatervallen in het nationaal park bestaan uit zeven uit kalksteen gevormde watervallen. Mede dankzij zijn speciale ligging heeft het park een rijke en gevarieerde flora en fauna.

ontwerp je reis

Zelf je reis samenstellen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Stel je reis in slechts enkele stappen samen door te kiezen uit heel veel verschillende reisonderdelen, ideeën, wensen, hobby's en activiteiten, zodat je reis helemaal aansluit op je persoonlijke wensen. Begin gelijk met het zelf samenstellen door op de onderstaande knop te klikken.

ontwerp mijn reis

Vergelijkbare Programma's

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

Van Strakonice naar Zuid Bohemen

8 jan- dec

Tijdens deze rondreis van Strakonice naar Zuid Bohemen maak je binnen 8 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur .. Lees meer

De Baltische staten

De Baltische staten

12 jan- dec

Tijdens deze rondreis door de Baltische Staten maak je binnen 12 dagen kennis met zowel de natuur als de cultuur van een.. Lees meer

Onze Partners